Tasarım EkibindenYaşam mekanlarının güzelleştirilmeden önce bire bir tasarım müşterinin en temel hakkıdır..  Hayatımızın bir çok alanında gelişen teknolojilere parelel yeni ürün,malzeme,araç,gereç vb. gelişmeler olağan hızıyla gündelik hayatımıza girmekte,tüketici olarak yaşamın gereklilikleri göz önünde bulunduğunda kayıtsız kalmamak elde değil.

Bu kısa tanımlamayı biraz daha açalım...

Yaşadığımız mekanları kurgularken artık eski yaşam tarzından sanırız herkes bir an önce kurtulmak ve yeni metaryel'ler alarak yaşama güzellik ve kolaylık katmak uğraşısı herkesi sarmış durumdadır.

Peki yaşam alanlarımızı güzelleştirir iken neyi almamız neleri kullanmamız herhalde en çok bu nokta hem görsellik hemde maliyetleri düşünerek kararsız kalma anlarını yaşar olmaktayız.

Herşeyden önce şuna kabil olmak gerek.
En güzel ve şatafatlı her ürün ve malzeme yaşam alanımızı aynı görsellik katmıyacağını bilmemiz gereklidir.Alışveriş yapılan veya internette bakılan veya katalog-dergi vb. gördüğünüz resim ve malzemeler her zaman canlıda olsa photshop kırıntıları mevcuttur.Satış için ürün teşhiri her zaman iç alıcıdır.

İç alıcı her ürün ve malzeme sizlerin yaşam alanında da aynı efect i vermeme ihtimalini her zaman göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.Bu tesbiti atlamadan yola devam edelim...

Tadilatını düşündüğünüz veya yeni yapı larınızda banyo,wc,mutfak ve diğer alanlarda değişiklik yapma noktasına geldiğimizde öncelikle tadilat veya yenileme yapılacak alan içinde ne tür malzeme,metaryal kullanacağımıza karar vermeliyiz.

Örneğin;

Bir banyo tadilatı düşünür iken banyo için bir çok ana malzeme ve ek malzeme bunlara bağlı tesisat-montaj işlevleri birbiri ile bağlantılıdır.

Öncelikle banyonuzun kuş bakışı krokisini çiziniz.Bu çıkan şablona göre tüm duvar,köşe,pencere-kapı mesafeleri,kiriş kolon ölçü ve mesafelerini metre ile her bölgeyi ayrı ayrı ölçünüz.Devamında muhakkak yükseklik ölçüsünü unutmayınız.Kuş bakışı krokimizi ölçü lendirmemizle birlikte banyo içine sığabilecek ürünleri tebit ediniz.

Banyo içine küvet-tekne,klozet,banyo dolap var ise çamaşır makina,havlupan-petek malzemeleri belirler ve yerleş tirir iken ergonomik bir dizilim ve hareket alanlarını bırakmaya çalışınız.Malzemeleri krokide yerleştirir iken birbirleri ile oluşacak mesafeleri göz önünde bulundurunuz.

Mesela klozeti yerleştirir iken olabildiğince ölü noktaları tercih ediniz.Klozeti kapı yanı veya karşısını olabildiğince tercih etmemeliyiz.

Yine aynı şekilde klozeti yerleştirir iken yanına gelebilecek diğer malzeme veya duvar ara mesafelerine dikkat ediniz.Bunu hesaplar iken klozet montaj sonrası klozet kenar mesafeleri yan tarafından min.20 cm mesafe bırakılması sizin kullanımı rahatlığınıza etken olacaktır.

Aynı şekilde küvet veya tekne düşünür iken ideal ölçüleri mekan ölçülerinde göz önünde bulundurunuz.Küvet veya tekne yerleştirir iken kabin yerleşiminde göz ardı etmemeliyiz.Kabin pencere,kiriş,kolon gibi noktalara gelmemelidir,montajı her zaman sıkıntı yaratacaktır.

Yukarıdaki detaylar elbette epeyce çok olduğundan,kısa anlatımlara devam edelim.Banyoda tüm malzemeleri tespit edildikten sonra kullanacağınız seramik-fayans yerleşimi diziliminide belirlememiz lazım.

Tüm bunlar belirlendikten sonra malzemelerin ebat ve ölçüleri tasarımları göz önünde bulundurarak  sıhhi-pis su tehsisatı ve elektirik tesisatı döşemesine geçilmelidir.

Tasarım Örneklerimize bakınız >>>